Zöldbabfőzelék

5 hozzászólás
Nyomtatás
3.5 4
3.5 4

A legfinomabb menza étel.

Recept

  • Megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, meghintjük a pirospaprikával és hozzáöntjük a zöldbabot majd összekeverjük.
    Meghintjük a sóval, majd felöntjük annyi vízzel, ami 1 ujjnyira ellepi.
    Beletesszük a zellert, a babérlevelet és a fokhagymát.

    Lefedjük és a fedő alatt 20 percig főzzük.

    Liszttel és tejföllel, pici vízzel habarást készítünk, amit a megfőtt babbal csomómentesre elkeverünk. Egyet forralunk rajta.

Hozzávalók 4 1 kg főre

  • sárgahüvelyű zöldbab
  • 2 dl
  • tejföl
  • 2 evőkanál
  • liszt
  • 1 kis fej
  • vöröshagyma
  • 1 teáskaná
  • 5 dkg
  • zeller
  • 1 teáskanál
  • őrölt paprika
  • 1 db
  • babérlevél
  • 1 gerezd
  • fokhagyma
  • 1 dl
  • étolaj