Tápiósági rizseshús

28 hozzászólás
Nyomtatás
5 4
5 4

Recept

  • Felaprítjuk a húsokat és a belsőségeket.
    Megpucoljuk és felaprítjuk a vöröshagymát. A bográcsban lepirítjuk a szalonnát.
    Kiszedjük a pörcöt.
    A zsíron megpirítjuk a rizst.
    Lecsöpögtetjük és kiszedjük a zsírból.
    Ismét teszünk zsírt a bográcsba és kipattogtatjuk benne a köménymagot. Hozzátesszük a húsokat.
    Körbepirítjuk.
    Meghintjük az őrölt paprikával. Megsózzuk,borsozzuk. Beletesszük a babérleveleket. Felengedjük annyi vízzel,hogy éppen ellepje. Összekeverjük.
    Közepes lángon,fedő alatt egy órát főzzük.
    Egy óra után beletesszük a felaprított zöldségeket.
    Elkeverjük. Beletesszük a vöröshagymát is. Így nem fől szét a hagyma. Még borsozzuk picit.
    Még fél óra főzés utám ráöntjük a ruzst a tetejére. Nem keverjük,csak elsimítjuk. Felöntjük kétszer annyi vízzel,amennyi a rizs volt.
    Lefedjük,kis lángon fedő alatt,odafigyelve főzzük.
    20 perc után már kezdi elfőni alevét. Ezután még sokszor kevergetve puhára főzzük.
    A nagy mennyiség miatt,még fedő alatt, álltában is puhul a rizs.
    Jó étvágyat kívánunk.

Hozzávalók

  • 1,5 kg sertés lapocka
  • 0,5 kg sertés belsőség(máj,szív,nyelv,vese)
  • 1 kg rizs
  • 25 dkg házi füstölt szalonna
  • 3 db vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál egész köménymag
  • 1 evőkanál só