Felaprítjuk a húsokat és a belsőségeket.
Megpucoljuk és felaprítjuk a vöröshagymát. A bográcsban lepirítjuk a szalonnát.
Kiszedjük a pörcöt.
A zsíron megpirítjuk a rizst.
Lecsöpögtetjük és kiszedjük a zsírból.
Ismét teszünk zsírt a bográcsba és kipattogtatjuk benne a köménymagot. Hozzátesszük a húsokat.
Körbepirítjuk.
Meghintjük az őrölt paprikával. Megsózzuk,borsozzuk. Beletesszük a babérleveleket. Felengedjük annyi vízzel,hogy éppen ellepje. Összekeverjük.
Közepes lángon,fedő alatt egy órát főzzük.
Egy óra után beletesszük a felaprított zöldségeket.
Elkeverjük. Beletesszük a vöröshagymát is. Így nem fől szét a hagyma. Még borsozzuk picit.
Még fél óra főzés utám ráöntjük a ruzst a tetejére. Nem keverjük,csak elsimítjuk. Felöntjük kétszer annyi vízzel,amennyi a rizs volt.
Lefedjük,kis lángon fedő alatt,odafigyelve főzzük.
20 perc után már kezdi elfőni alevét. Ezután még sokszor kevergetve puhára főzzük.
A nagy mennyiség miatt,még fedő alatt, álltában is puhul a rizs.
Jó étvágyat kívánunk.