Ügyvédek fakanállal
Recept
- A zsíron lepirítjuk a felkockázott szarvas combot. Kivesszük a zsírból, majd ott lepirítjuk az oldalast és a gerincet is. Az előre lesütött hagymás zsírból rámerünk 5 evőkanállal és összemelegítjük.
Ezután négy rétegben visszatesszük a szarvas húst és rá a fűszereket és egy evőkanál paradicsom pürét. A réteg tetejére teszünk előre felkockázott és lesütött szalonnát is. A rétegezést addig folytatjuk, amig a hús el nem fogy. A tetejére ráhintjük az őrölt paprikát és felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
A főzés közben nem kevergetjük, hanem a bográcsot rázogatva mozgatjuk a húst, hogy le ne égjen.
Amikor már félpuhára megfőtt a szarvashús, beleteszünk 1 db sárgarépát, ami segít az erős vad ízt elvenni, majd ráöntjük a vörösbort is.
Ezekkel készre főzzük.
Főtt burgonyával, vagy nokedlivel tálaljuk!
Hozzávalók 10-12 főre
- 3 kg
- szarvas borjú comb
- 2 kg
- szarvas oldalas és gerinc
- 5 evőkanál
- sertészsír
- 5 evőkanál
- előre lesütött vöröshagyma, fokhagyma, paprikás zsírban
- 1 teáskanál
- őrölt bors
- 1 teáskanál
- őrölt köménymag
- 2 evőkanál
- só
- 2 db
- babérlevél
- 4 evőkanál
- pirított szalonna
- 4 evőkanál
- paradicsompüré
- 2 evőkanál
- csemege őrölt paprika
- 1 evőkanál
- csípős őrölt paprika
- 2 liter
- víz
- 2 dl
- vörösbor
- 1 db
- sárgarépa