Szalontüdő

1 hozzászólás
Nyomtatás
4 9
4 9

Recept

  • 3-4 liter vízben 30 perc alatt, megfőzzük a tüdőt és a szívet.
    Ujjnyi vastagságúra felcsíkozzuk.
    2 liter leszűrt léhez rakjuk, megsózzuk, borsozzuk és beletesszük a babérleveleket.
    Közepes lángon főzzük, ez alatt kicsavarjuk a citrom levét.
    A finomra aprított fokhagymával, 2 evőkanál zsírral és 3 evőkanál liszttel, világos rántást készítünk. Beleöntjük a cukrot, arany barnára pirítjuk. Ráhintjük a pirospaprikát.
    A maradék lisztből és a tejfölből tejfölös, mustáros,citrom leves , habarást készítünk és felöntjük vele a rántást.
    A forrásban lévő tüdőhöz öntjük, állandó keverés mellett.

Hozzávalók 4-6 3 pár főre

  • sertéstüdő
  • 2 db
  • sertés szív
  • 1 evőkanál
  • őrölt pirospaprika
  • 2 evőkanál
  • 4 evőkanál
  • mustár
  • 2 teáskanál
  • őrölt bors
  • 1 evőkanál
  • 20%-os ecet
  • 1 db
  • nagyobb citrom
  • 4 db
  • babérlevé
  • 2 gerezd
  • fokhagyma
  • 2 evőkanál
  • kristálycukor
  • 6 evőkanál
  • liszt
  • 4 dl
  • tejföl
  • 2 evőkanál
  • zsír