Krumplifőzelék

1 hozzászólás
Nyomtatás
4 2
4 2

Egyszerűen nagyszerű.

Recept

  • A meghámozott burgonyát felkockázzuk, majd, felaprítjuk a vöröshagymát.

    Egy közepes méretű lábosba beleöntjük az étolajat, felhevítjük és rátesszük e vöröshagymát. Üvegesre pároljuk, és belekeverjük a pirospaprikát. Ezután bele rakjuk a burgonyát. Elkeverjük, megsózzuk és felengedjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Ekkor rakjuk még bele a paprikát, babérlevelet és a zellert.

    Lefedjük és a forrás után, közepes lángon, 30 percig főzzük.

    Ez alatt elkészítjük a habarást, ami nem más, mint a tejfölben simára keverjük a lisztet. Ha túl sűrűnek érezzük, pici vizet is tehetünk bele. A habarást, lassan belefolyatjuk a krumpliba, elkeverjük és még pár percig főzzük.

Hozzávalók

  • 4-6 fő:2 kg
  • burgonya
  • 2 evőkanál
  • liszt
  • 2 dl
  • tejföl
  • 5 dkg
  • zeller
  • 5 dkg
  • vöröshagyma
  • 1 szelet
  • zöldpaprika
  • 1 db
  • babérlevél
  • 1 dl
  • étolaj
  • 1 evőkanál
  • őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál