Kedvenc sütemény /Francia különlegesség/

3 hozzászólás
Nyomtatás
4.2 5
4.2 5

" Édes élet" gimis koromból, Móró Mártitól.

Recept

  • Elkészítés:
    A 6 tojás sárgáját kikeverjük a 15 dkg kristálycukorral,1 vaníliás cukorral az ecettel és a borral.
    Beleöntjük a sütőport, a lisztet és végül a kakaóport és ezekkel is jól elvegyítjük.

    A 6 tojás fehérjéből habot készítünk és hozzáöntjük a kakaós masszához, és a habverővel simára keverjük. Kizsírozott, magas falú tepsibe öntjük, egyenletesen elterítjük és alulról megütögetjük, hogy a levegő kijöjjön belőle. Előmelegített sütőben 180 C fokon kb. 10 percig sütjük. Közben megfordítjuk és végig figyelünk rá, hogy egyenletesen süljön. Kihűtjük.

    A krémhez a 6 tojás sárgáját elkeverjük vaníliás cukorral, liszttel és végül a tejjel simára keverjük.
    Kis láng fölött, folyamatos keverés mellett, puding állagúra főzzük.
    Ezután a margarint egy tálban összemorzsoljuk a porcukorral. Majd habverővel simára keverjük, és a kihűlt pudingot beleöntjük.
    A 6 tojás fehérjéből , 15 dkg porcukor lassú hozzáadásával kemény habot verünk.
    Összeállítjuk a süteményt.
    A kihűlt tésztára rákenjük a puding krémet, elsimítjuk, majd ráterítjük a tojásfehérje habot, amit meg is díszíthetünk. Pár órát pihentejük.

Hozzávalók

  • 6-8 fő: 6 db
  • tojás sárga
  • 15 dkg
  • kristálycukor
  • 1 db
  • vaniliás cukor
  • 1 evőkaná
  • ecet
  • 1 evőkanál
  • fehérbor
  • 3 evőkanál
  • kakaópor
  • 7 dkg
  • liszt
  • 1 db
  • sütőpor
  • 6 db
  • tojás fehérje
  • __________
  • __________
  • 6 db
  • tojás sárga
  • 20 dkg
  • margarin
  • 6 db
  • tojás fehérje
  • 20 dkg
  • porcukor
  • 15 dkg
  • porcukor
  • 3 evőkanál
  • liszt
  • 3 dl
  • tej
  • 1 db
  • vaníliás cukor